september 4, 2023


Maak je gereed met de najaarsopruiming! 

Deze maand is het zover, de herfst  🍂 komt officieel op bezoek en menig versspecizaalzaak zal de toonbank daarop aanpassen, maar vergeet daarbij de winkel zelf! Dus na de voorjaarsschoonmaak, is het nu tijd voor de najaarsopruiming  😊

Loop nu de zon ☀️ nog schijnt naar buiten en ga eens voor jouw winkel staan. Kijk kritisch. Doet alle verlichting het nog? Is de gevel vrij van spinnenwebben en vogelpoep? Hoe hangen de vlaggen erbij? Zien de reclameposters er nog fris uit? Een klant ziet alles! Dus handen uit de mouwen! 💪 Afgelopen periode zijn wij op pad geweest naar onze klanten, maar ook binnengelopen bij collega Versspeciaalzaken. Waar de één het prima op orde heeft, zou de ander wat kritischer mogen zijn. Zoek je tips? Lees dan de blog Klantbeleving 

Laten we beginnen bij het exterieur van het pand. Zorg voor werkende verlichting zeker nu het vroeger donker gaat worden en maak deze samen met de rest van jouw exterieur schoon. Spinnenwebben, vogelpoep en ander vuil verminderen jouw aanzicht en de zin van passanten om naar binnen te lopen. 

Zit alle folie nog strak op de ruiten, want verkleurde en gescheurde folie geeft een slecht gevoel over het product in de winkel. Als je liever geen inkijk hebt in jouw kantoorruimte of werkplaats, zijn er allerlei soorten folie om dit te maskeren. Denk aan een afdruk op etched folie of one-way vision. 

Voordat je naar binnen loopt, is het belangrijk goed te kijken naar de posters in je stoepbord, de (gevel)vlaggen en spandoeken. Passanten zien deze eerder dan de producten in de toonbank en dus zul je buiten moeten laten zien, wat er binnen voor lekkers  😋 te halen is. 

Dan gaan we naar binnen en zou het fijn zijn als de klant zijn natte schoenen kan vegen aan een nette schoonloopmat en zijn paraplu bij de deur in een houder kan plaatsen. Uiteraard is het niet de bedoeling dat ze struikelen over dozen of door de enorme overdaad aan losse folderbakjes, schaaltjes en andere prularia worden afgeleid van jouw verkoopproducten. 

Als de klant om zich heen kijkt, is het fijn voor de sfeerbeleving als wisselbare textieldoeken en andere posters in de najaar stijl zijn. Dit kan met een productfoto, maar ook met teksten. Ontzorg jezelf en bestel direct ook de kerstdoeken 🎄 mee, dan heb je daar geen omkijken meer naar. 

Over die feestdagen gesproken, is er al een start gemaakt met de Feestdagen-bestelfolders? Wij verzorgen niet alleen de productie, maar ook de opmaak op sfeervolle wijze. 

Alle punten nagelopen en opgepakt? Geweldig! Mocht je niet helemaal zeker zijn of jouw winkel klaar is voor het najaar dan kijken wij graag met je mee 👀


Tags


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Bekijk onze andere blogs

>
%d bloggers liken dit: