juni 26, 2018


Onderhoud buitenreclame

Buitenreclame; hoogst waarschijnlijk hebben jullie het allemaal. Lichtbakken, vlaggen, gevelreclame. Het visitekaartje van uw winkel, aan de hand hiervan besluit een potentiele klant een winkel wel of niet binnen te gaan. Ook wanneer uw winkel gesloten is kunt u met de buitenreclame een potentiele klant verleiden om op een andere tijdstip ook langs te komen.

Maar hoe vaak is deze buitenreclame juist slecht onderhouden? Denk aan lichtreclame die deels niet brand, mos aanslag op uw gevel, gescheurde vlaggen? Voor het interieur wordt meestal goed gezorgd, het exterieur daarentegen wordt vaak slecht onderhouden of zelfs verwaarloosd. Terwijl het voor een passant en potentiele klant juist het eerste is wat ze zien. Uiteindelijk kost dit omzet.

Omdat wij volledige winkels verbouwen en restylen zien wij dat buitenreclame een sluitpost is. Bij voorkeur gaat het gehele budget naar het interieur, terwijl de gevel het visitekaartje is! In België zien we juist dat de gevel niet tot de ondergeschoven kindjes behoord. De buitenreclame vooral in de foodsector is daar waanzinnig gaaf. Nu is het in België zo dat de regelgeving ook een stuk soepeler is. Toch kunnen wij op dit gebied veel leren van onze zuiderburen.

Daarom raden wij u aan om te beginnen met het goed onderhouden van uw buitenreclame. Hier volgen 6 tips om dit aan te pakken:

  1. Reinig regelmatig zowel de binnen- als de buitenkant van de lichtreclame/gevelreclame, zodat regenwater geen blijvende strepen veroorzaakt.
  2. Haal vogelpoep zo snel mogelijk weg. Door de ammoniak die in vogelpoep zit brand deze vaak in de ondergrond
  3. Verwissel op tijd uw TL lampen en starters, of laat u informeren over te gaan op LED verlichting.
  4. Laat om de 2 a 3 jaar uw constructie controleren op roest of andere gevaarlijke mankementen.
  5. Wissel regelmatig vlaggen en banieren. Het materiaal blijft helaas niet jaren mooi, met de weersomstandigheden waar wij in ons kikkerlandje mee te maken hebben. Het moet met enige regelmaat vervangen worden.
  6. Dit geldt ook voor kliklijsten en voorzetplaten op uw stoepborden of gevel. Ze staan in de zon, wind, regen of hagel. Na verloop van tijd zal de verkleuring intreden of voorzetplaten bobbelig worden.

Conclusie; onderschat de buitenreclame niet! Hij is zeer belangrijk en behoeft dus ook onderhoud. Mocht u nog meer informatie willen of na het lezen van het blog zin krijgen uw gevel aan te pakken. Mailen en bellen mag altijd:-)


Tags


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Bekijk onze andere blogs

>
%d bloggers liken dit: